top of page

Pražský trh je mezinárodní. Realitní makléř na to musí být připraven.



Na prohlídkách v Praze u nemovitostí v mé nabídce, jsem měl u posledních 10 prohlídek pouze 2 prohlídky s českými zájemci. Poslední nemovitost ode mne také nekoupil český občan.


Podle Českého statistického úřadu žije v ČR přes 550 000 cizinců s trvalým nebo dlouhodobým pobytem. Více než 37% z nich žije v Praze. To znamená, že v Praze je něco kolem 200 000 potenciálních zájemců o koupi nebo pronájem nemovitostí. K tomu si připočtěme investory nežijící v Praze, kteří také kupují zdejší nemovitosti.


Zejména pražský #realitní trh je už řadu let mezinárodní a realitní makléř se podle toho musí chovat. Pokud chce klientovu #nemovitost úspěšně a co nejvýhodněji prodat nebo pronajmout, musí se umět pohybovat v pražských mezinárodních komunitách a oslovovat trh se svojí nabídkou cíleně. Musí aktivně pracovat se slovenskými, ukrajinskými, vietnamskými i ruskými komunitami. Nesmí zapomínat ani na expaty ze západních zemí. Cílené marketingové kampaně do těchto komunit s nabídkou nemovitostí jsou pouze jedna část práce s cizinci. Potom následuje přímá komunikace a zde je nutná dobrá znalost cizích jazyků.


Proto chci všem majitelům nemovitostí vzkázat, nezapomínejte na to, že je velká pravděpodobnost, že nejlepší nabídku na Váš #byt nebo #dům můžete najít u zájemce jiné národnosti než české. Vyberte si makléře, který s tím umí pracovat a domluví se i jinak než česky. Dokáže zájemcům v jejich jazyce srozumitelně vysvětlit všechny obchodní i právní souvislosti. Národnostní menšiny vždy drží při sobě. Zejména na sociálních sítích je řada významných komunitních skupin, kde je pro makléře doslova povinnost oslovit je s nabídkou. Např. ví Váš makléř, jak jedním postem na Facebooku oslovit až desítky tisíc Vietnamců s nabídkou bytu na prodej v jejich oblíbené lokalitě na Praze 4?


Ve spolupráci se mnou máte jistotu plynulé komunikace v anglickém i ruském jazyce. Za pomoci mých kolegů v týmu i výborný servis pro vietnamskou komunitu. Každá národnost má svá kulturní a obchodní specifika. Využijte proto mé bohaté mezinárodní zkušenosti. Zajistí Vám to rychlost, bezpečí před případnými nedorozuměními vzniklými jazykovou bariérou a hlavně rychlý a co nejvýhodnější prodej nebo pronájem Vaší nemovitosti.


Zavolejte mi na +420 603 377 791. Rád se postarám o prodej nebo pronájem i Vaší nemovitosti.

27 zobrazení0 komentářů
bottom of page