top of page

Lidé, čtěte! Nemovitosti přeci nejsou hrnce.

Aktualizováno: 21. 3. 2019



Čas od času náš tým v Remax Atrium naštve neprofesionalita některých realitních makléřů na českém trhu. Tento týden se k nám dostal jeden klient, jehož babička neuváženě podepsala zprostředkovatelskou smlouvu na prodej nemovitosti s jednou radši nejmenovanou realitní kanceláří. Po neuspokojivých výkonech makléře a faktu, že žádné zájemce nepřivedl, se rozhodla po uplynutí dohodnuté doby platnosti smlouvy spolupráci ukončit. Bohužel to ale paní nemá tak snadné, protože podepsala smlouvu doslova hraničící s praktikami šmejdů prodávajících hrnce.


Nechci dnes psát dlouhý příspěvek, kde bych zmínil všechny "nezvyklosti" nasměrované proti prodávajícímu v dané smlouvě. Uvedu zde jen jednu - této povedené realitní kanceláři dle smlouvy k automatickému prodloužení smlouvy stačí jen jejich prohlášení, že mají zájemce. Tak a klient je v kleštích a dále nemůže prodej řešit jinak. Jen s velkým vypětím sil, času a peněz se z toho prodávající snad nějak vyváže. Myslím, že další komentář to nepotřebuje.


Prosím tedy všechny prodávající, pokud budete prodávat jinde než u Remaxu nebo u vaším okolím prověřeného makléře, přečtěte si celou smlouvu do detailu a nenechte se postavit do role oběti. Vy jste klient a makléř má hájit Vaše zájmy, jak nejlépe umí. Příklad uvedený výše jasně ukazuje na to, že existují i případy, kdy Vaše zájmy makléře vůbec nezajímají.


Žádné zákony nemohou myslet na všechno. Stačí jen,abyste se nenechali tlačit do kouta a u sjednávání spolupráce s makléřem si zachovali zdravý selský rozum.

128 zobrazení0 komentářů
bottom of page