top of page

Byty v okolí pražského metra zlevnily!

Pražané, máme pro vás dobrou zprávu. Bydlení kolem metra poprvé od roku 2017 zlevnilo, v některých lokalitách i o desítky procent. Nejlevněji lze bydlet u metra Černý most, nejdražší bydlení zůstává nadále u stanic Staroměstská a Malostranská.

Analýzu cen bytů kolem tří tras pražského metra provádí společnost Valuo, expert na analýzu dat z realitního trhu. Letos poprvé od publikování metro indexu v roce 2017 začaly ceny bytů v okolí pražské podzemky klesat. Do analýzy byly zahrnuty byty, které se nacházejí v průměru do 1 km od stanice metra a pouze byty v osobním vlastnictví s podlahovou plochou 80 m² ve stavu velmi dobrý, tzn. po kompletní rekonstrukci. Ještě loni index ukazoval, že 80metrový byt po rekonstrukci u metra pod 7 milionů Kč koupit nelze, letos se ovšem karty obrátily a ceny na třech místech spadly pod tuto hranici.


Nejlevněji lze pořídit byty v okolí stanic Černý Most, Stodůlky a Opatov. Nejdražší bydlení zůstává v centru Prahy u stanice Malostranská, kdy i přes zlevnění zde ceny bytů dotahují hranici 15 000 000 Kč. Nejvíce zlevňovaly byty na trase A, v průměru o 12 %, na pomyslném druhém místě stojí trasa C, kde průměrné zlevnění činí 11 %. Byty v okolí žlutého metra zlevnily v průměru o 9 %.

Podrobnou interaktivní mapu Prahy s cenami bytů si prohlédněte ZDE.

Chcete znát cenu své nemovitosti? Kontaktujte mě na +420 603 377 791 nebo ZDE.



113 zobrazení0 komentářů
bottom of page