top of page

100 realizovaných zakázek v kategorii prodej a pronájem nemovitostí mám na dosah



Již brzy pokořím metu první stovky realizovaných realitních zakázek. Každý obchodní případ mi přinesl nové zážitky, další spokojené klienty a zajímavé příběhy. Když jsem si dnes prošel seznam všech obchodů, potvrdilo se mi, jak neskutečně pestrý život je. A právě ty lidské příběhy mne na této práci asi baví nejvíce.

Včera jsem např. úspěšně uzavřel cca 5 měsíců trvající zakázku, kdy jsem v kooperaci s kolegou Jindrou Svačinou hledal pro jednoho vrcholového manažera zahraniční bankovní korporace byt ke koupi na pražských Vinohradech. Během této exkurze na druhou stranu břehu jsem měl možnost navštívit desítky bytů a poznat tak i desítky dalších realitních makléřů. Hodně jsem přemýšlel, v čem se vlastně nejvíce lišíme. Někteří z nich byli rutinní profesionálové s velmi dobrou technickou znalostí, někteří byli výborní obchodníci a bohužel u některých bych se bál koupit i rohlík. Největší rozdíl jsem ale spatřoval v projevení zájmu o potenciálního kupce. Mnoho makléřů se vůbec nezajímalo, co vlastně zájemce hledá, proč a jaké jsou jeho další priority. Makléři v drtivé většině podlehli své fascinaci nabízenou nemovitostí a její neustálé detailní prezentaci. Na mnoha prohlídkách jsme si po odchodu uvědomili, jak moc nás příval informací a jednostranný tok komunikace ze strany makléře vysílil.

Pro mne je práce makléře nejen tvrdé obchodování a hájení zájmů mého klienta, ale také pořádná porce empatie pro obě strany obchodu a svým způsobem i mediátorství, které na konci povede k oboustranné spokojenosti prodávající i kupující strany.

Hledání nemovitosti na klíč je velmi těžká a časově náročná disciplína. Proto si nikdy neberu více než jednu nebo dvě takové zakázky ve stejnou dobu. Exkurze mezi své konkurenty na realitním rynku je pro mne ale hodně přínosná. Prostě více empatie a dotazování ze strany realitních makléřů by podle mne trhu velmi prospělo.

42 zobrazení0 komentářů
bottom of page