top of page
Obrázek autoraJan Halík

Příběh jedno bytu se skutečně kompletní realitní péčí


Je to už několikátý příběh v mé dosavadní realitní praxi, kdy jsem absolvoval kompletní kolečko a mně svěřená nemovitost se stala v podstatě stabilní součástí mého života. Tento článek by si měl přečíst každý, kdo hledá skutečně pečlivou, detailní a plnohodnotnou službu realitního makléře.


Na samotném začátku se mi ozval pán v důchodovém věku. Právě zdědil byt, chtěl znát jeho hodnotu a zajímalo ho, jak by mohl prodej ve spolupráci se mnou probíhat. Zpracoval jsem pro klienta detailní analýzu již realizovaných prodejů podobných nemovitostí v lokalitě, podíval se na přímé konkurenční nemovitosti na aktuálním trhu a pánovi jsem také představil časovou osu prodeje a všechny s tím související kroky. Během jednoho týdne jsme se domluvili. Byt byl doslova vybydlený a pro trvalé bydlení svým stavem a vybavením nevhodný.


Pozval jsem tedy svého ověřeného řemeslníka. Ten byt vyklidil, vyčistil a vymaloval. S fotografem jsme ho nafotili a natočili krátkou video upoutávku. Následně jsem byt dal na několik hojně navštěvovaných realitních portálů a spustil kampaň na sociálních sítích. Během dvou týdnů se podařilo vygenerovat řadu vážných zájemců. Vzhledem k velkému zájmu jsme se s klientem dohodli na uspořádání aukce. Vybrali jsme následně finančně nejzajímavější nabídku a zprocesovali jsme smluvně vše s našimi advokáty, financující bankou kupujícího a pak už jen počkali na zápis na katastru. Vše dopadlo přesně podle plánu. Tímto ale příběh bytu nekončí.


Vítěz aukce se na mne obrátil, zda bych mu nepomohl se zajištěním rekonstrukce bytu tak, aby ho mohl dále pronajímat. Předal jsem mu kontakt na stavební firmu, která již pro mé klienty realizovala několik rekonstrukcí. Jejich designér vymyslel nové dispoziční uspořádání a řemeslníci vše v souladu s přáními nového majitele realizovali. Z ošklivého káčete se stala doslova výstavní a elegantní labuť, kterou jsem právě dnes vystavil na realitní portály. Už se s majitelem těšíme na výběr nového obyvatele bytu. A jsme si jistí, že si vybírat budeme moci.


Líbí se vám tato proměna i služby, které by podle mě měl umět každý schopný realitní makléř zajistit? Podívejte se na fotogalerii.


Srovnání původního a nového stavu a půdorysu




87 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page